De clinic

Foto
In samenwerking met Azumi organiseren we op donderdag 16 mei om 19:00 uur een zeer interessante en interactieve dwarsfluit-clinic met Marjolein de Wit. Deze workshop is geschikt voor alle leeftijden en elk niveau. Vergeet niet je dwarsfluit mee te nemen!

Je toon verbeteren is niet altijd gemakkelijk, maar door meer inzicht te krijgen in de verschillende aspecten van adem, houding en klankvoorstelling kun je, via regelmatige oefening en bewustwording hiervan, je fluitspel wellicht een andere dimensie geven.
 
C’est le ton qui fait la musique, oftewel: het is de toon die de muziek maakt. M.a.w. de manier waarop je iets zegt of speelt is bepalend voor het overkomen van de boodschap die je wilt overbrengen.

Vragen die vaak gesteld worden zijn: Hoe kan ik mijn toon verbeteren en verrijken? Een beginnend fluitist is al lang blij dat de tonen eruit komen. Maar wat als je de grepen al kent en nog niet tevreden bent met je toonkwaliteit?

In deze workshop worden allerlei tips en trucs aangereikt op het gebied van ademtechniek, houding, embouchure, vibrato, etc. aan de hand van oefeningen. 
Kortom: alles wat nodig is om een mooi resultaat in je klank te creëren. Je zult versteld staan van wat bijvoorbeeld een goede rug-ademhaling en degelijke ademsteun doen voor de klank. En dat is nog maar een gedeelte.

Er is voldoende aandacht voor iedereen en natuurlijk kun je ook vragen stellen. Er wordt niet alleen hard gewerkt en veel geleerd, maar het zal ook inspirerend en gezellig zijn. Natuurlijk gaan we alles wat we hebben geleerd, aan het eind van de workshop in praktijk brengen en loop je vol kennis en inspiratie ‘fluitend’ de deur uit.

Kortom: een workshop waaraan je nog lang zult terugdenken en nog lang de vruchten van gaat plukken.

Marjolein de Wit

Foto
Al op jonge leeftijd begon fluitiste Marjolein de Wit aan haar loopbaan als fluitiste. Toen zij tien jaar oud was kreeg zij haar eerste lessen van Raymond Delnoye, solofluitist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Al snel won zij diverse prijzen op enkele Nederlandse muziekconcoursen. Van 1989 tot 1994 studeerde zij aan het Brabants Conservatorium in Tilburg, wederom bij Delnoye. Hier studeerde zij cum laude af; haar eindexamen werd op radio 4 uitgezonden. Zij volgde masterclasses bij onder anderen Emily Beynon en Peter Lukas Graf.

Marjolein de Wit concerteert met grote regelmaat in Nederland maar ook daarbuiten, zowel solistisch als in kamermuziekverband. Regelmatig is zij in diverse muziekprogramma’s op televisie te zien. Daarnaast heeft zij meerdere solocd’s op haar naam staan.

Momenteel is Marjolein de Wit verbonden aan meerdere kamermuziekensembles en geeft zij recitals met pianist Jelger Blanken en Martin Zonnenberg. Naast een uitgebreide lespraktijk verzorgt zij regelmatig workshops en masterclasses.

Inschrijven

Deze clinic bieden wij geheel kostenloos aan. Inschrijving is wel verplicht. Vul hieronder het formulier in en u ontvangt zo spoedig mogelijk de bevestiging van uw aanmelding.

Zijn er nog vragen of opmerkingen? Neem gerust contact met ons op!

Velden met een * zijn verplicht om in te vullen.