Filter

close
De LefreQue is een klankbrug die blaasinstrumenten beter laat klinken. Deze brug bestaat uit twee metalen plaatjes die de klankbreuken repareren die in de verschillende verbindingen van een blaasinstrument voorkomen. De lefreQue wordt met een speciaal elastisch bandje op de juiste plek bevestigd. Er hoeft aan het instrument niets veranderd te worden!

Hieronder staat ons online assortiment aan lefreQue’s. Gebruik de filters om specifieker te zoeken naar een bepaald type.

Uiteraard bent U van harte welkom om het effect te komen testen in onze speciaalzaak. Aarzel niet om voor uitgebreider advies contact met ons op te nemen.

Klik hier voor uitgebreidere informatie over de materialen en de aanbevolen afmetingen van de LefreQue.


Weergave:
  1 / 3  Bezig met laden...
   1  2 3  


Materialen:
De LefreQue's worden uit een aantal verschillende materialen vervaardigd. Zie hieronder de belangrijkste kenmerken. Iedere LefreQue heeft zijn eigen kenmerken en hoe edeler het materiaal, hoe groter het effect wordt. Bij twijfel bent U van harte welkom om te komen uitproberen. Neem van tevoren even contact met ons op over de beschikbaarheid van de materialen naar keuze.

  • Brass: Helderdere klank, veel ‘kern’ en een snelle respons.
  • Red Brass: Rondere klank, veel ‘kern’ en een snelle respons.
  • Red Brass / Verzilverd: Rondere klank, veel ‘kern’ en een snelle respons. Het laagje zilver zorgt voor sprankelendere boventonen.
  • Red Brass / Verguld (gewoon of rosé): Rondere klank, veel ‘kern’ en een snelle respons: Het laagje (gewoon of rosé) goud zorgt voor rijkere en warmere boventonen.
  • Fine Silver: Pure, warme klank vol van boventonen. Meer massa, snelheid, sprankeling en een verhoogde flexibiliteit in dynamiek.
  • Fine Silver / Verguld (gewoon of rosé): Pure, warme klank vol van boventonen. Meer massa, snelheid, sprankeling en een verhoogde flexibiliteit in dynamiek. Het laagje (gewoon of rosé) goud zorgt voor rijkere en warmere boventonen.
  • Solid Gold: De overtreffende trap van Solid Silver: onvergelijkbare puurheid en warmte in de klank. Onvoorstelbare boventonen. Hoe puurder het goud, hoe groter het effect.
  • Platinum: De overtreffende trap van Solid Gold: absoluut ongeëvenaarde puurheid en warmte in de klank. Onvoorstelbare boventonen.
Als richtlijn wordt gegeven dat het materiaal van de LefreQue minstens van hetzelfde materiaal moet zijn als het instrument waar het op bevestigd wordt.

Aanbevolen afmetingen:
Hoewel de LefreQue universeel ontwikkeld is, zijn er een aantal aanbevolen combinaties die hieronder per instrument vermeld staan. Deze aanbevelingen volgen uit zowel jarenlange research als de instrument-specifieke afmetingen.

Dwarsfluit
Bij de dwarsfluit kunt U het geluid verbeteren op drie plaatsen: een klankbrug op de verbinding tussen kopstuk en het corpus, tussen corpus en voetstuk en tussen het kopstuk en het kroontje. De meeste winst is te behalen op de eerste verbinding. Voor een dwarsfluit raden wij een LefreQue van 33mm of 41mm aan. Bij de verbinding tussen kopstuk en corpus en van corpus naar voetstuk hoort een bandje van 70mm en voor de lefreQue van kroontje naar kopstuk een bandje van 55mm.

Piccolo
Bij de piccolo plaatst u de lefreQue tussen het kopstuk en het corpus. Wij raden een 33mm lefreQue aan met een 55mm bandje.

Klarinet
De klarinet heeft vier verbindingen waarbij de overdracht verbeterd kan worden met een klankbrug: de belangrijkste verbetering kan behaald worden met een 33mm lefreQue tussen het mondstuk en het tonnetje. Verder kunnen er 33mm LefreQue's geplaatst worden tussen het tonnetje en het bovenstuk en tussen het bovenstuk en het onderstuk. Tot slot kan met een 33mm of 41mm lefreQue klankbrug tussen het onderstuk en de beker de geluidsoverdracht verbeterd worden. In alle gevallen heeft U de 85mm bandjes nodig.

Saxofoon
Bij een saxofoon is het mondstuk door middel van kurk met de rest van het instrument verbonden en is er veel verbetering in klankoverdracht te behalen. Voor sopraan- en sopraninosaxofoons is de 33mm lefreQue met een 45mm bandje geschikt. Voor altsaxofoons, tenorsaxofoons en baritonsaxofoons is vaak een 41mm geschikter, met name als de kurk wat langer is. Bestel hierbij de 55mm elastische bandjes. Ook op de overgang van de hals naar de body is een klankbrug te plaatsen. Hiervoor heeft U de LefreQue van 55mm nodig (Xtra Curved) met 2 Special 70mm bandjes. Voor de overgangen van corpus naar bekerbocht en van bekerbocht naar beker raden we de LefreQue van 33mm of 41mm aan met het bijbehorende Special 150mm bandje.

Trompet en Hoorn
Bij trompetten en hoorns kunt u tussen het mondstuk en het instrument een 33mm lefreQue met een 45mm bandje plaatsen of een 41 mm lefreQue met een 55mm bandje.

Trombone en Euphonium
Voor trombones en euphoniums raden wij aan om de 41mm versie van de lefreQue te bestellen met 55mm bandje of de 76mm lefreQue met 2 stuks 55mm bandjes. De klankbrug wordt over de aansluiting van het mondstuk geplaatst.

Bastuba
Voor de bastuba raden we de 41mm, de 76mm of de 106mm lefreQue aan met twee stuks 55mm bandjes. De klankbrug wordt geplaatst als verbinding tussen mondstuk en inblaasbuis.

Hobo en Fagot
Er is een speciale versie van de lefreQue ontwikkeld voor fagotten en hobo’s met een hogere kromming, waardoor de klankbrug probleemloos tussen het riet en het instrument geplaatst kan worden. Deze versie is 55mm Xtra Curved en kan bevestigd worden met een bijbehorend bandje. Een tweede lefreQue kan geplaatst worden over de aansluiting van de beker. Kies voor deze klankbrug voor een hobo een 41mm met 85mm bandje en voor de fagot een 76mm lefreQue, hiervoor is een specifiek fagot-bandje te krijgen.


Wij zijn zeer verheugd met het grote aanbod aan reparaties en onderhoud. Wij danken u voor het vertrouwen dat hier uit spreekt. In verband met de afwikkeling van deze werkzaamheden zal onze winkel van 16 tot en met 19 april gesloten zijn. Hiermee kunnen we de kwaliteit van de reparaties en het onderhoud garanderen. Onze excuses voor enig ongemak.