Huub van Geffen
In liefdevolle herinnering aan Huub van Geffen

Huub was een zorgzame, hardwerkende man die alles deed voor zijn gezin. Kenmerkend voor hem was de humor waar zijn verhalen mee doorspekt waren. Het spelen met taal heeft voor vele grappige momenten gezorgd.
In zijn werk was Huub een perfectionist en een echte vakman. "Wat zijn ogen zagen, konden zijn handen maken". Alhoewel hij de laatste jaren met zijn gezondheid worstelde, bleef hij doorwerken, maar vooral muziek maken, tot het laatst toe.
Als Huub muziek maakte, was hij het gelukkigst. Hij heeft heel zijn leven met veel succes opgetreden. Hij mag nu rusten.
 

Reparatiewerkplaats Sallandlaan Eindhoven

Huub van Geffen was van oorsprong opgeleid tot fijn metaal bewerker. Hij was een enthousiast klarinet en saxofoonspeler.

Huub had vele jaren ervaring in het bouwen en repareren van muziekinstrumenten. Veel gerenomeerde muzikanten vertrouwden hun instrument alleen aan Huub toe, omdat ze ervaren habben dat het daar in goede handen was. Duizenden instrumenten zijn door zijn handen gegaan en weer perfect in orde gemaakt. Zowel de amateur als de professional kon het beste verwachten. 

Er werd op de traditionele manier gewerkt, met kwaliteits materialen zoals ook de gerenomeerde fabrikanten dat doen bij de fabricage van hun instrumenten. Onderhoudsbeurten werden zorgvuldig uitgevoerd, en daarna op goed resultaat gecontroleerd, vóórdat een intrument werd afgeleverd. Daarvoor werden de bestede tijd en de materiaalkosten berekend. Indien gewenst kon tevoren een schatting van wat het onderhoud ongeveer ging kosten, gegeven worden. Daarvoor diende het instrument wel eerst goed bekeken worden. 

Indien een of meerdere te vervangen onderdelen niet meer verkrijgbaar waren, was het vaak mogelijk om in de eigen werkplaats een vervangend onderdeel te maken. Zo kon een als onherstelbaar beschouwd instrument vaak toch nog prima bespeelbaar gemaakt worden.
 

Trouwe klanten

Huub had een grote schare aan trouwe klanten. Helaas was het niet mogelijk iedereen op de hoogte te brengen van zijn overlijden. Mocht u een boodschap over willen brengen naar de weduwe, kunt u contact met ons opnemen. Uw boodschap wordt vertrouwelijk behandeld en deze zullen wij onverwijld aan haar overdragen.

De zoon van Huub, Johan van Geffen, runt al tientallen jaren De Blaasinstrumentenspecialist. Als u met het wegvallen van Huub ook uw adres kwijt bent geraakt voor reparatie, willen we u van harte uitnodigen eens contact met ons op te nemen. Wij kennen de reparatie-stijl van Huub door en door en kunnen u dezelfde gastvrijheid en kwaliteit bieden.